10.4.11

Linas fisksoppa med saffran





4 port.



250 g morötter
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
4 tomater
9 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 fiskbuljongtärningar
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 dl creme fraiche
1 pkt saffran
600 g sejfilé



Gör så här:


1.

Skala och skär morötterna i 1/2 cm tunna slantar. Hetta upp olja i en rymlig gryta och fräs morotsslantar och pressad vitlök på medelvärme ca 3 minuter.


2.

Under tiden skär tomaterna i 2 x2 cm centimeter stora bitar. Strimla salladslöken tunt.


3.

Tillsätt vatten, vitvinsvinäger, fiskbuljongtärningar, salt och vitpeppar. Låt koka upp och vispa dsen ner creme fraiche och saffran. Tillsätt tomat och salladslök och koka 2 minuter.


4.

Skär fisken i 3 x 3 cm stora bitar och lägg ner i grytan. Lägg även ner sugar snapsen. Sänk värmen och låt soppan sjuda 3-5 minuter. Rör inte, då faller fisken sönder.


Servera med gott bröd.


(receptkälla linasmatkasse.se)




Inga kommentarer: