10.4.11

Linas fisksoppa med saffran


4 port.

250 g morötter
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
4 tomater
9 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 fiskbuljongtärningar
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 dl creme fraiche
1 pkt saffran
600 g sejfilé

Skala och skär morötterna i 1/2 cm tunna slantar. Hetta upp olja i en rymlig gryta och fräs morotsslantar och pressad vitlök på medelvärme ca 3 minuter.

Under tiden skär tomaterna i 2 x2 cm centimeter stora bitar. Strimla salladslöken tunt.

Tillsätt vatten, vitvinsvinäger, fiskbuljongtärningar, salt och vitpeppar. Låt koka upp och vispa dsen ner creme fraiche och saffran. Tillsätt tomat och salladslök och koka 2 minuter.

Skär fisken i 3 x 3 cm stora bitar och lägg ner i grytan. Lägg även ner sugar snapsen. Sänk värmen och låt soppan sjuda 3-5 minuter. Rör inte, då faller fisken sönder.

Servera med gott bröd.

(originalrecept från linasmatkasse.se)

Inga kommentarer: