Ingredienser Kakbotten
15 st digestivekex
75 g smör eller margarin
Fyllning
4 st gelatinblad
2 st ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal och saft
Glasyr
st gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten
4 st passionsfrukter
Gör så här
Botten
1.
Krossa kexen fint.
2.
Smält smöret.
3.
Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten.
4.
Ställ i kylen.
Fyllning
5.
Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter.
6.
Dela äggen i gulor och vitor.
7.
Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
8.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
9.
Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen.
10.
Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften.
11.
Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning.
12.
Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
Glasyr
13.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
14.
Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
15.
Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i sockerlösningen.
16.
Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om.
17.
Låt svalna.
18.
Häll över fyllningen på kakan försiktigt.
19. Låt stelna i kyl i minst en timme.
(originalreceptet finns här)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar