19.3.11

Cheesecake med passionsfrukt


Ingredienser
Kakbotten
15 st digestivekex
75 g smör eller margarin

Fyllning
4 st gelatinblad
2 st ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal och saft

Glasyr
1 st gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten
4 st passionsfrukter

Gör så här

Botten

1. Krossa kexen fint.
2. Smält smöret.
3. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten.
4. Ställ i kylen.

Fyllning

5. Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter.
6. Dela äggen i gulor och vitor.
7. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
8. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
9. Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen.
10. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften.
11. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning.
12. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.

Glasyr

13. Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
14. Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
15. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i sockerlösningen.
16. Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om.
17. Låt svalna.
18. Häll över fyllningen på kakan försiktigt.
19. Låt stelna i kyl i minst en timme.

(originalreceptet finns här)

Inga kommentarer: