19.3.11

Cheesecake med passionsfrukt



Ingredienser Kakbotten
15 st digestivekex 
75 g smör eller margarin 

Fyllning 
4 st gelatinblad 
2 st ägg 
400 g philadelphiaost 
2 dl crème fraiche 
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
1 st citron, rivet skal och saft 

 Glasyr 
 st gelatinblad 
1 msk socker 
4 msk vatten 
4 st passionsfrukter 



 Gör så här 


 Botten 

1. 

Krossa kexen fint. 

2. 

Smält smöret. 

3. 

Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten. 

4. 

Ställ i kylen. 

Fyllning 

5. 

Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. 

6. 

Dela äggen i gulor och vitor. 

7. 

Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. 

8. 

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. 

9. 

Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen. 

10. 

Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften. 

11. 

Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning. 

12. 

Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme. 

Glasyr 

13. 

Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. 

14. 

Hetta upp socker och vatten i en kastrull. 

15. 

Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i sockerlösningen. 

16. 

Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om. 

17. 

Låt svalna. 

18. 

Häll över fyllningen på kakan försiktigt. 19. Låt stelna i kyl i minst en timme. 

  (originalreceptet finns här)



Inga kommentarer: