4 port
500 g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
Arla smör
½ tsk salt
2 ½ dl Kelda® mellangrädde
½ hönsbuljongtärning
½ tsk krossade kardemummakärnor
1 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
rivet skal och pressad saft av 1/2 apelsin
½ dl hackad persilja
Gör så här
Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök. Blanda grädde, buljongtärning, kardemumma, soja, sambal oelek, apelsinskal och -saft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 10 min. Rör ner persilja. Servera med bulgur, gärna blandat med russin och rostad mandel.
(recept från arla.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar