6.1.11

Tekakor med havregryn

20 st

2 12 dl havregryn
5 dl mjölk
50 g jäst
2 msk ljus sirap eller honung
50 g smält smör
1 tsk salt
1 liter vetemjöl

1.
Häll havregrynen i en skål och tillsätt mjölk. Rör om och låt stå i rumstemperatur några timmar eller i kylen över natten.

2.
Häll havregrynsblandningen i en köksmaskin, smula ner jäst och tillsätt sirap, smält smör,salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen kraftigt under 6-8 minuter.

3.
Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.

4.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Kavla på mjölat bord ut en stor rektangel. ta ut tekakor med utstickare ca 10 centimeter i diameter. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och nagga dem. Eller rulla degen till en rulle, dela i bitar och forma till runda tekakor.

5.
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader,

6.
Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter.

(recept från Leva&Bo)

Tekakorna på bilden innehåller hälften vetemjöl, hälften grahamsmjöl.

Inga kommentarer: