4 portioner
400 g spagetti
1 hel rostad vitlök
2 ägg
2 äggulor
1/2 dl olivolja
2 dl hackad bladpersilja
flingsalt
nymald svartpeppar
4 dl finriven parmesanost
Ugnsrostad vitlök
Genom att rosta vitlöken i ugnen får den en härlig och mild smak. Vitlöken kan serveras hel till kött, mosad i dressingar eller som läcker smaksättare i soppor, såser och grytor. Rostad vitlök håller sig några dagar i kylskåpet.
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ vitlökarna, hela eller halverade tvärsöver, på en plåt med bakplåtspapper.
2.
Rosta i mitten av ugnen tills de är mjuka, ca 30 minuter.
Krämig pasta med mild vitlökssmak
1.
Koka pastan enligt förpackningen.
2.
Skala och mosa vitlöksklyftorna. Vispa ihop ägg, äggulor, olivoljor, vitlök, persilja och hälften av osten. Krydda med salt och peppar.
3.
Häll av pastans kokvatten och låt den rinna av. Häll tillbaka pastani den varma kastrullen.
4.
Rör ner äggblandningen. Blanda noga så att varje pastabit täcks av sås. Mal över svartpeppar och servera med resten av parmesanosten.
(recept och bild från Leva&Bo)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar