1.1.11

Creme Brulé


4 portioner enligt originalreceptet, men jag fick ut åtta i små suffléformar.

6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g socker
1 st vaniljstång

Till karamellisering:
2 msk farinsocker
2 msk strösocker

1.
Sätt ugnen på 180 grader.

2.
Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm upp.

3.
Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt. Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.

4.
Smöra 4 små formar. Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna. Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter tills de har stelnat.

5.
Ta ut formarna och låt dem kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

6.
Strö farinsocker och strösocker över formarna. Gratinera formarna tills de får en gyllenbrun färg, ca 10 minuter, eller bränn sockret med en gasolbrännare.

7. Servera dírekt. Gott med färsk frukt till.

Inga kommentarer: