1.1.11

Snittar och småplock










ca 16 st

2 bitar fyrkantigt mjukt tunnbröd
1 dl kesella
1 msk stark julsenap
200 g tunt skivad, kokt skinka

Blanda kesella och senap och bred på brödet. Lägg på skinkskivorna och rulla ihop. Lägg rullarna i plast i kylen tills det är dags att servera. Skär i bitar med vass kniv.

En variant som är mindre julig, är att byta ut den starka julsenapen mot vanlig senap.



Philadelphiaost
Gravad lax
Gravlaxsås
Vitt formbröd
Rädisor
tandpetare

Bred krämig färskost, t ex philadelphia, på några skivor vitt formbröd. Lägg på gravad lax i skivor och bred på gravlaxsås på varje brödskiva. Täck med formbrödsskivor och tryck till försiktigt. Dela tvärs över fyra gånger, så du får ut 8 små snittar. Lägg en tunn skiva rädisa över varje snitt och fäst med en tandpetare.




Rosta vitt formbröd och stansa ut stjärnor med pepparkaksmått. Klicka ut en klick valfri mjukost med smak (ädelost för att få julsmak) och dekorera med ett strå gräslök eller dillvippa om du väljer t ex räkost eller kräftost.




Dela valfri rökt korv eller salami i tjockare skivor, använd en tandpetare och fäst en vinddruva på toppen.







Inga kommentarer: