14.1.11

Tarte au citron



Lättbakad och himmelskt god!


8-10 portioner.


 
Pajdeg: 
 100 g smör 
1 tsk strösocker 
3 1/2 dl vetemjöl 
1 ägg 
1 msk mjölk

  
Fyllning: 
4 citroner, väl tvättade 
8 ägg 
1 1/2 - 1 3/4 dl strösocker 
120 g rumsvarmt smör 
florsocker 

Beredning: 

Sätt ugnen på 175 grader, undervärme. 

Hacka samman smör, socker och mjöl och arbeta snabbt in ägg och mjölk till en deg. Alternativt mixa smör, ägg, mjölk och socker i en matberedare. 

Tillsätt mjölet lite i taget tills du får en fast deg. 

Låt degen vila i rumstemperatur i 30 minuter. 

Kavla ut degen och lägg den i en stor pajform med löstagbar kant. 

Riv skalet av citronerna och pressa ur saften så att du får 2 1/2 dl saft. 

Vispa ägg och socker med smöret i en kastrull på låg värme tills blandningen tjocknar lite. 

Blanda ner citronsaft och skal. 

Häll blandningen i den degklädda formen och ställ in och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter eller tills citronkrämen har stannat. 

Låt svalna och sikta över lite florsocker vid serveringen. 

(Recept från Femina nr 2/2011)







Inga kommentarer: