Lättbakad och himmelskt god!
8-10 portioner.
Pajdeg:
100 g smör
1 tsk strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk mjölk
Fyllning:
4 citroner, väl tvättade
8 ägg
1 1/2 - 1 3/4 dl strösocker
120 g rumsvarmt smör
florsocker
Beredning:
Sätt ugnen på 175 grader, undervärme.
Hacka samman smör, socker och mjöl och arbeta snabbt in ägg och mjölk till en deg. Alternativt mixa smör, ägg, mjölk och socker i en matberedare.
Tillsätt mjölet lite i taget tills du får en fast deg.
Låt degen vila i rumstemperatur i 30 minuter.
Kavla ut degen och lägg den i en stor pajform med löstagbar kant.
Riv skalet av citronerna och pressa ur saften så att du får 2 1/2 dl saft.
Vispa ägg och socker med smöret i en kastrull på låg värme tills blandningen tjocknar lite.
Blanda ner citronsaft och skal.
Häll blandningen i den degklädda formen och ställ in och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter eller tills citronkrämen har stannat.
Låt svalna och sikta över lite florsocker vid serveringen.
(Recept från Femina nr 2/2011)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar