14.1.11

Allt på en plåt - kyckling, potatis och grönsaker


4 port.

1 kg kycklingklubbor
250 g morötter
600 g potatis
2 rödlökar
2 röda paprikor
1 zucchini
3 vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
1 msk torkad rosmarin
1 msk torkad timjan

1.
Sätt ugnen på 225 grader.

2.
Lägg kycklingklubborna, väl tinade, i en långpanna. Lägg dem separerade så att värmen kommer åt ordentligt. Krydda med salt och svartpeppar. Ställ in kycklingen i mitten av ugnen ca 15 minuter.

3.
Under tiden: skala och skär morötter, potatis och rödlökar i klyftor. Skär paprikorna i grova klyftor och zucchinin i ca 1/2 cm tjocka skivor. Skala vitlöksklyftorna och skär dem mitt itu.

4.
Ta ut långpannan ur ugnen och lägg allt det skurna runt kycklingen. Ringla över 3 msk olja och strö över salt, rosmarin och timjan. Blanda väl så att krydda och olja fördelas jämnt.

5.
Ställ in plåten i ugnen igen och tillaga i ytterligare ca 30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Skär ett snitt nära benet i kycklingen och kontrollera att köttsaften är klar.

6.
Servera direkt från plåten.

(recept från linasmatkasse.se)

Alternativ: byt ut timjan och rosmarin mot kryddblandningen Herbes de Provence.

Inga kommentarer: