13.1.11

Köttfärsfyllda bifftomater med pasta och ruffsig morotssallad

4 port.

1/2 rödlök
500 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk socker
400 g krossade tomater
4 bifftomater
50 g philadelphiaost

250 g morötter
1/2 kruka persilja
1/2 rödlök
1 msk vinäger
2 msk olja
1/2 msk senap
salt
svartpeppar

pasta

1.
Sätt ugnen på 250 grader.

2.
Hacka en halv rödlök. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek rödlöken och nötfärsen. Krydda med salt, svartpeppar, torkad oregano, torkad basilika och socker. Häll på de krossade tomaterna och koka upp. Låt allt koka i ca 5-7 minuter.

3.
Skär av toppen på 4 bifftomater, till ett cirka 1 cm tjockt "lock". Gröp ur och hacka tomatkötte. Blanda ner det i köttfärssåsen och låta koka med någon minut.

4.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

5.
Fördela köttfärssåsen i de urgröpta tomaterna och ställ dem i en ugnssäker form. Fördela philadelphiaosten på tomaterna (ca 3/4 msk på varje). Lägg på tomatlocket. Gratinera tomaterna i övre delen av ugnen i ca 10 minuter. Blir det köttfärssås över - servera det vid sidan av!

6.
Skala morötterna. Fortsätt att hyvla tunna morotsremsor med potatisskalaren. Grovhacka persiljan och skiva rödlöken i tunna skivor. Blanda en dressing på vinäger, olja, senap, salt och svartpeppar. Blanda dressingen med morotsremsorna, rödlök och strö över persiljan.

7.
Servera de fyllda bifftomaterna med pasta och ruffsig morotssallad.

(recept från linasmatkasse.se)

Min barnvariant:
Servera köttfärssåsen och pastan till barnen. Skippa tomaterna till barnen! Om de inte gillar varm tomat, vilket mina barn inte gör.

Inga kommentarer: