27.1.11

Pasta med gräddig spenatsås, kyckling och soltorkad tomat

250 g spenat
125 g schalottenlök
250 g champinjoner
600 g kycklingfilé
90 g soltorkade tomater
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
tagiatelle

Tina spenaten och krama ur vätskan.
Finhacka löken och skär champinjoner i klyftor. Strimla kycklingfilén tunt.

Koka tagiatelle.

Ta fram en rymlig stekpanna eller traktörpanna och stek kycklingen i lite olja. Krydda med salt och svartpeppar. För kycklingen åt sidan i stekpannan och fräs lök, champinjoner och pressa ner 1 vitlöksklyfta.

Strimla tomaterna. Tillsätt tomatstrimlorna och bladspenaten. Pudra över vetemjölet. Häll på mjölk och grädde. Låt att koka ihop omrörning några minuter.

Servera med nykokt pasta.

(recept från linasmatkasse.se)

Inga kommentarer: