250 g spenat
125 g schalottenlök
250 g champinjoner
600 g kycklingfilé
90 g soltorkade tomater
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
tagiatelle
Tina spenaten och krama ur vätskan.
Finhacka löken och skär champinjoner i klyftor. Strimla kycklingfilén tunt.
Koka tagiatelle.
Ta fram en rymlig stekpanna eller traktörpanna och stek kycklingen i lite olja. Krydda med salt och svartpeppar. För kycklingen åt sidan i stekpannan och fräs lök, champinjoner och pressa ner 1 vitlöksklyfta.
Strimla tomaterna. Tillsätt tomatstrimlorna och bladspenaten. Pudra över vetemjölet. Häll på mjölk och grädde. Låt att koka ihop omrörning några minuter.
Servera med nykokt pasta.
(recept från linasmatkasse.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar