1.1.11

Sötsyrlig rödvinssås

6 personer

4 dl rött vin
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
5 timjanskvistar
2 msk socker
4 dl vatten + 3 msk kalvfond
3 msk balsamvinäger

Majsstärkelse (maizena) att reda med
olja, smör, ev. salt

1.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja tillsammans med timjankvistarna i en kastrull ca 3-4 minuter. Strö över sockret, rör runt någon minut under fortsatt stekning.

2.
Häll på vin, vatten, fond och balsamvinäger. Låt koka ihop tills cirka hälften återstår.

3.
Sila genom en finmaskig sil. Häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp. Red av med 1/2 - 1 msk majsstärkelse utrörd i lite vatten. Låt sjudda ca 2 minuter. Låt svalna och stå kallt.
Förbered hit.

4.
Vid servering: Värm såsen under omrörning. vispa ner 1-2 msk smör. Smaka ev. av med salt.

Inga kommentarer: