1.1.11

Farfars julstubbebröd



Lättbakat julbröd med bikarbonat. Godast nybakat, meen går utmärkt att göra i förväg och frysa. 
2 limpor 



4 1/2 dl grahamsmjöl 
2 1/4 dl havregryn 
4 1/2 dl vetemjöl 
1 dl vetekli 
1 dl linfrö 
1 dl solrosfrö 
2 1/2 tsk bikarbonat 
1 dl flytande honung 
3 tsk salt 
1 liter filmjölk 
matolja 
ströbröd 



 Sätt ugnen på 180 grader. 


Blanda alla ingredienserna i en stor bunke till en deg. 

Smörj två brödformar med olja och ströbröd. 

Fyll formarna och grädda ca 1 timme. 

Kontrollera med en sticka att brödet är klart. 

Ta ut limporna ur ugnen och stjälp ur formarna. 

Linda in bröden i handduk och låt svalna.



Inga kommentarer: