5.12.10

Skinnarmo-pasta


eller 'Bucatini alle pancetta e pomodorini'. Recept från Leilas Home Delivery besök hos Ola Skinnarmo. Fantastiskt gott! som grabbarna i den här familjen uttryckte det.

Antal portioner: 4

Ingredienser

1 kg körsbärstomater, på kvist
4 klyftor vitlök
olivolja
2 tsk honung
2 msk smör
1 msk vinäger
Svartpeppar, från kvarn, efter smak
Flingsalt, efter smak
2 paket bacon
1 paket pasta, bucatini no. 9
1 kruka basilika, färsk
2 paket buffelmozzarella
1 bit parmesan, färsk

1. Tärna eller dela tomaterna och skiva vitlöken tunt.

2. Hetta upp en traktörpanna eller en vid kastrull.

3. Fräs vitlöken lätt i olivolja och ringla i honung, rör om och tillsätt tomaterna direkt.

4. Tillsätt smör och smaksätt med flingsalt och svartpeppar från kvarn.

5. Koka tomaterna i cirka 10 minuter tills nästan all vätska kokat bort.

6. Skiva och knaperstek baconet.

7. Koka pastan a dente.

8. Blanda med pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat, strö över bacon och riv mozzarellan i bitar över pastan.

9. Toppa med färsk basilika och nyriven färsk parmesanost.

10. Servera genast!

(Bild och recept från recept.nu)

Inga kommentarer: