5.12.10
Skinnarmo-pasta
eller 'Bucatini alle pancetta e pomodorini'. Recept från Leilas Home Delivery besök hos Ola Skinnarmo. Fantastiskt gott! som grabbarna i den här familjen uttryckte det.
Antal portioner: 4
Ingredienser
1 kg körsbärstomater, på kvist
4 klyftor vitlök
olivolja
2 tsk honung
2 msk smör
1 msk vinäger
Svartpeppar, från kvarn, efter smak
Flingsalt, efter smak
2 paket bacon
1 paket pasta, bucatini no. 9
1 kruka basilika, färsk
2 paket buffelmozzarella
1 bit parmesan, färsk
1. Tärna eller dela tomaterna och skiva vitlöken tunt.
2. Hetta upp en traktörpanna eller en vid kastrull.
3. Fräs vitlöken lätt i olivolja och ringla i honung, rör om och tillsätt tomaterna direkt.
4. Tillsätt smör och smaksätt med flingsalt och svartpeppar från kvarn.
5. Koka tomaterna i cirka 10 minuter tills nästan all vätska kokat bort.
6. Skiva och knaperstek baconet.
7. Koka pastan a dente.
8. Blanda med pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat, strö över bacon och riv mozzarellan i bitar över pastan.
9. Toppa med färsk basilika och nyriven färsk parmesanost.
10. Servera genast!
(Bild och recept från recept.nu)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar