22.11.10

Spättafilé i smakrikt sällskap

4 pers

1 purjolök
1 msk smör
500 g spättafilé (alternativ: torsk)
salt och vitpeppar
2 dl torrt vitt vin
1/2 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
6 körsbärstomater
60 g röd stenbitsrom
1 knippa gräslök

Servering:
Färskpotatis eller bröd

1.
Skiva purjolöken och lägg den i en vid panna tillsammans med smöret.

2.
Salta och peppra fisken. Rulla ihop filéerna med köttsidan ut och placera i pannan ovanpå purjolöken.

3.
Hetta upp vinet i en liten kastrull och lös upp buljongen i det. Häll vätskan över fisken. Sjud pannan under lock i knappt 5 minuter.

4.
Lyft upp fisken med en hålslev och håll den varm. Vispa ner creme fraiche i pannan och koka upp. Halvera körsbärstomaterna och lägg i pannan tillsammans med rommen och den varma fisken. Ös med såsen.

5.
Finhacka gräslöken och strö över. Servera fisken med kokt färskpotatis eller ljust bröd med knaprig skorpa.

(Recept från Allers)

Inga kommentarer: