Använd småbrödsformar och det blir MÄNGDER med muffins. Tror jag fick till runt 80 st, även om det står 35 i originalreceptet.
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk mald kryddnejlika
1 krm salt
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut småbrödsformar på en plåt. Rör smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda kryddor, salt, bakpulver och mjöl. rör det tillsammans med vätskan i äggsmeten. Fyll formarna till knappt 2/3 med smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem kallna.
Tips till glöggbuffé:
Klicka på en klick ädelost från tub och dekorera med en tunn skiva färskt fikon. Piffigt och fantastiskt gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar