24.8.10

Indisk köttfärssås med curry



600 g nötfärs 
2 morötter 
1 stor gul lök 
200 g vitkål 
1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 
1 köttbuljongtärning 
1 1/2 tsk curry 
1 tsk kanel 
3 torkade limeblad 
1 burk kokosmjölk (400 ml) 
2 dl vatten 
olja, salt, peppar 


 Gör så här 


 1. 

Skala och skär morötterna i små tärningar. Skala och finhacka löken. Hacka kålen. Dela, kärna ur och finhacka chilin. 


 2. 

Fräs grönsakerna tillsammans med smulad buljongtärning och kryddorna i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en stor kastrull. 


 3. 

Stek färsen i 1 msk olja i stekpannan. Lägg över i kastrullen med grönsakerna. 


 4. 

Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt småkoka 15–20 minuter under lock. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Servera med basmatiris eller pasta.


(Recept från Ica Buffé)



Inga kommentarer: