600 g nötfärs
2 morötter
1 stor gul lök
200 g vitkål
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 köttbuljongtärning
1 1/2 tsk curry
1 tsk kanel
3 torkade limeblad
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 dl vatten
olja, salt, peppar
Gör så här
1.
Skala och skär morötterna i små tärningar. Skala och finhacka löken. Hacka kålen. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2.
Fräs grönsakerna tillsammans med smulad buljongtärning och kryddorna i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en stor kastrull.
3.
Stek färsen i 1 msk olja i stekpannan. Lägg över i kastrullen med grönsakerna.
4.
Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt småkoka 15–20 minuter under lock. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Servera med basmatiris eller pasta.
(Recept från Ica Buffé)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar