24.8.10

Indisk köttfärssås med curry


600 g nötfärs
2 morötter
1 stor gul lök
200 g vitkål
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 köttbuljongtärning
1 1/2 tsk curry
1 tsk kanel
3 torkade limeblad
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 dl vatten
olja, salt, peppar

Gör så här

1. Skala och skär morötterna i små tärningar. Skala och finhacka löken. Hacka kålen. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

2. Fräs grönsakerna tillsammans med smulad buljongtärning och kryddorna i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en stor kastrull.

3. Stek färsen i 1 msk olja i stekpannan. Lägg över i kastrullen med grönsakerna.

4. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt småkoka 15–20 minuter under lock. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Servera med basmatiris eller pasta.

(Recept från Ica Buffé)

Inga kommentarer: