25.8.10

Nils-Emils äppelkaka


1 ägg
125 g smör
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 st äpplen
1 msk kanel
3 msk socker
50 g nötter eller sötmandel

glass eller vispgrädde till servering

1.
Sätt ugnen på 175 grader.

2.
Smält smöret i en kastrull och blanda det sedan i en bunke med smör, ägg, socker och mjöl. Rör någon minut.

3.
Häll smetten i ugnssäker form, till exempel en pajform.

4.
Skala äpplena och skär dem i ganska tunna klyftor.

5.
Täck smeten med äppelklyftorna.

6.
Hacka nötterna och strö över smeten med lite kanel och socker.

7.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

8.
Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Smarrig, seg äppelkaka. Supergod!

Inga kommentarer: