25.8.10

Nils-Emils äppelkaka



1 ägg 
125 g smör
1,5 dl socker 
1,5 dl vetemjöl 
2 st äpplen 
1 msk kanel 
3 msk socker 
50 g nötter eller sötmandel 

 glass eller vispgrädde till servering 


 1. 

Sätt ugnen på 175 grader. 


 2. 

Smält smöret i en kastrull och blanda det sedan i en bunke med smör, ägg, socker och mjöl. Rör någon minut. 


 3. 

Häll smetten i ugnssäker form, till exempel en pajform. 


 4. 

Skala äpplena och skär dem i ganska tunna klyftor. 


 5. 

Täck smeten med äppelklyftorna.


6. 

Hacka nötterna och strö över smeten med lite kanel och socker. 


7. 

Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. 8. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde. 


Smarrig, seg äppelkaka. Supergod!



Inga kommentarer: