1 ägg
125 g smör
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 st äpplen
1 msk kanel
3 msk socker
50 g nötter eller sötmandel
glass eller vispgrädde till servering
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Smält smöret i en kastrull och blanda det sedan i en bunke med smör, ägg, socker och mjöl. Rör någon minut.
3.
Häll smetten i ugnssäker form, till exempel en pajform.
4.
Skala äpplena och skär dem i ganska tunna klyftor.
5.
Täck smeten med äppelklyftorna.
6.
Hacka nötterna och strö över smeten med lite kanel och socker.
7.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
8.
Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Smarrig, seg äppelkaka. Supergod!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar