23.8.10

Ingefärsbiffar med blomkålsmos

4 port.

400 g nötfärs
1 msk finriven färsk ingefära
1 ägg
smör
salt och svartpeppar

BLOMKÅLSMOS

1 litet blomkålshuvud (ca 800 g)
3 dl grädde
100 g färskost av philadelphiatyp

Gör så här

1. Börja med blomkålsmoset. Ansa och skär blomkålen i buketter. Lägg i en kastrull och häll på grädden. Koka upp och låt småkoka utan lock på medelvärme tills blomkålen är mjuk.

2. Blanda alla ingredienser till färsbiffarna. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm
peppar. Forma till 8 biffar. Stek dem gyllenbruna i 1 msk smör ca 4 minuter på varje sida.

3. Mixa blomkålen med grädden till ett mellangrovt mos i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner färskosten. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Servera blomkålsmoset till biffarna och gärna en tomatsallad.

Supergod kombination. Jag minskade dock mängden grädde i blomkålsmoset och skippade filadelphiaosten. Sen kryddade jag med flingsalt med wild garlic. Barnen fick pasta istället för blomkålsgratäng. Sonens omdöme; "biffarna smakar precis som Mormors!". Jag gissar att det var högsta betyg.

(Recept från Ica Buffé)

Inga kommentarer: