8-10 bufféportioner
250 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 ägg
1 färsk ananas eller 2 dl krossad avrunnen ananas
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 1/2 dl vetemjöl
50 g grovt hackad mandel
50 g grovt hackad vit choklad
ströbröd och smör till formen
Ugn 175 grader
1.
Smöra och bröa en långpanna.
2.
Använd elvisp och vispa smör och socker ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt att vispa.
3.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver för sig. Rör i mandel och chokladbitar i mjölet.
4.
Skala och skär ananasen i sockerbitsstora bitar.
5.
Rör ner mjölblandningen i äggvispet och rör till sist ner ananasbitarna eller det avrunna krosset.
6.
Grädda kakan i ugn, 175 grader, cirka 60 minuter i nedre halvan av ugnen.
7.
Vänta tio minuter och stjälp sedan upp den och låt den svalna på galler.
Servera med lättvispad grädde och en skiva färsk ananas.
Nästa gång tror jag att jag bakar i en mindre ugnsfast form. Min kaka blev tunn och platt (men god) och tog halva tiden i ugnen.
1 kommentar:
Hej!
Du har väl inte missat Bagerskan´s 1-års jubileum?
Fullt med tävlingar och erbjudanden under en hel vecka!
Just nu kan du vinna fjärilsutstickare, pulvermousse och presentkort på müsli + få rabatt hos FikaMera.
Mer information finns så klart i bloggen, kramar Karin
Skicka en kommentar