Deg:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g rumsvarmt smör eller margarin
Citronkräm:
3 medelstora ägg
2 rågade dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron
1 dl pressad citronsaft
1/2 - 1 dl florsocker att sikta över
Gör så här:
1.
Bearbeta mjöl, socker, vaniljsocker och smör till en deg. Platta med mjölade fingrar ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter.
2.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter.
3.
Vispa under tiden ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, pressad citronsaft och rivet citronskal.
4.
Häll citronkrämen över den förgräddade degen och grädda i ytterligare 8-10 minuter. Krämen ska fortfarande vara ganska lös.
5.
Sikta över florsocker när kakan kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar