30.4.10

Lätta muffins

3,25 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk mald kanel
1 dl socker
75 g margarin
1 dl lättmjölk
1 1/2 dl lättyoghurt med vaniljsmak
1 ägg
hallon

Värm ugnen till 200 grader. Placera ut 12 muffinsformar på en muffinsplåt.

Blanda samman mjöl, bakpulver, kanel och socker.

Smält margarinet och blanda det med mjölken. Rör i mjölkblandningen, yoghurten och ägget i de torra ingredienserna. Blanda väl. Vänd till sist ner bären.

Fyll muffinsformarna med smeten. Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter, tills de fått en fin färg. Låt dem svalna på galler.

(Det här receptet har jag hittat i bloggvärlden. Minns tyvärr inte var, så ifall någon känner igen dem, så tackar jag för tipset!)

Inga kommentarer: