11.4.10

Katrinplommonsås

4 port 1 gul lök 1 morot 100 + 50 g katrinplommon smör 3/4 dl konc kalvfond 3 dl rödvin 3 dl vatten 1 msk riven färsk ingefära 1 msk crema di balsamico 50 g kallt smör flingsalt nymald peppar 1. Skala och hacka löken. Skär moroten och 100 g katrinplommon i små tärningar. Låt fräsa i smör utan att det tar färg. 2. Häll på fond, vin och vatten. Koka sakta utan lock 10-15 minuter. Blanda i ingefära och vinäger mot slutet av koktiden. 3. Sila/mosa såsen genom finmaskig sil. Häll tillbaka såsen i kastrullen. Skär 50 g katrinplommon i små bitar. Blanda ner plommonen i såsen och värm. 4. Vispa i smöret klickvis, nu ska såsen inte koka mer. Smaka av med salt och peppar. Perfekt till söndagssteken.

Inga kommentarer: