1.2.10

Marias hälsolimpa



2 bröd 


5 dl rågsikt 
3 dl grovt rågmjöl 
2 dl grahamsmjöl 
2,5 dl blandade fröer (sesam, solros, linfrö) 
1,5 dl krossad råg 
1 dl vetekli 
4 tsk bikarbonat 
1,5 tsk salt 
0,5 dl rapsolja 
1,5 dl mörk sirap 
1 liter lättfil 



 Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två avlånga bakformar (1,5 liter). 

Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. 

Tillsätt olja, sirap och lättfil. Rör om kraftigt så att allt blandas ordentligt. 

Häll upp i formarna. 

Grädda bröden på nedersta falsen i ugnen ca 2 timmar. 

Låt bröden kallna uppstjälpta på galler under bakduk. 

Bröden ska vila några timmar innan man skär i dem. 

Låt kallna innan det serveras.



1 kommentar:

Anna sa...

Är det inte supersmidigt med bröd gjort på bikarbonat så säg!!??! Jag har nyligen lagt upp ett recept på min sida oxå om du vill kika in! Ha en bra dag! /Anna