Mitt i sommaren kan jag drömma om den här fantastiskt goda cheesecaken. Baka den dagen innan den ska serveras. Den blir bara godare efter nåt dygn i kylskåpet. Om den varar så länge...
Mäktig men supersupersupergod!
Kakbotten
25 st pepparkakor
75 g smält smör
Fyllning
800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
2.5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
0.5 tsk malen kryddnejlika
4 st ägg
10 st pepparkakor, ca
Glasyr
100 g philadelphiaost eller annan cream cheese
1 dl florsocker
Dekoration
Några pepparkakor
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare.
3.
Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
4.
Rör ihop cream cheese och socker.
5.
Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.
6.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
7.
Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
8.
Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
9.
Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.
10.
Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
11.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.
1 kommentar:
Den där gillar jag! Måste göra den i år igen! (Vilken fin recept-blogg du har!)
Skicka en kommentar