17.1.10

Jessicas köttbullar


Från Pernilla Wahlgrens julprogram 2009. Receptet finns också här.

500 g nötfärs
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 tsk dijonsenap
2 msk kalvfond
1 st liten gul lök, riven
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

1.
Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, senap, kalvfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå ca 10 minuter så det tjocknar till lite.

2.
Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill.

3.
Blanda i köttfärsen och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar.

4.
Sätt plattan på högsta värmen coh smält smöret.

5.
Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Lägg inte i för många i taget, ungefär 5-10 åt gången.

6.
Stek köttbullarna tills de genomstekta och krispiga på ytan.

1 kommentar:

Gottegrisen sa...

Det här receptet använde vi till julköttbullarna i julas. Riktigt goda!

//Linda