15.8.09

Kantarellpaj med västerbottenost

Perfekt till kräftskivan!

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk kallt vatten

FYLLNING
1 knippa gräslök
200 g färska kantareller
margarin (till stekning)
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl fint riven västerbottensost
1 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Hacka samman vetemjöl, grahamsmjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kan förvaras kallt till strax före gräddning.
Klä små portionsformar med pajdegen och nagga dem. Förgrädda i ca 10 minuter

Hacka gräslöken. Rensa och dela de stora svamparna i mindre bitar. Fräs svampen i matfett några minuter tills den mjuknar. Fördela den i pajskalen.
Vispa samman ägg, mjölk, ost, gräslök, salt och peppar. Fördela detta i pajformarna. Grädda pajerna i ca 15 minuter eller tills de stelnat.

Alternativ: Går precis lika bra att göra en stor pajform, fast då tar det längre tid i ugnen.

(Recept från Ica.se)

1 kommentar:

gabriel_palsson sa...

Kantarellpaj är min favorit! Det receptet får man nog pröva på här i hemmet.
Tack för att du delade med dig av det, hör av mig hur det smakade sen..
Här är ett annat Kantarellpaj recept jag brukar laga.