2 små zucchinier
16 coctail- eller körsbärstomater
16 basilikablad
1/2 tsk salt
Marinad:
1/2 dl olivolja
1 msk vatten
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Beredning:
Skölj zucchinin och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg ner zucchiniskivorna och rör om så att marinaden täcker. Täck med folie och marinera i kylskåp i minst 1 tim.
Tänd grillen.
Halvera tomaterna och vänd försiktigt ner dem bland zucchiniskivorna i marinaden.
Träd på ett grillspett upp några skivor zucchini och två tomathalvor med fruktköttet vänt mot varandra och ett basilikablad emellan. Fortsätt att varva tills du har ett välladda, vackert spett. Strö över lite salt. Upprepa med de resterande spetten och spar lite av marinaden till pensling.
Grilla spetten i ca 5 min, vänd och grilla lika länge på andra sidan.
Recept från Paolo Robertos bok Mina gästers mat - grillmenyer från Skinnarviksberget.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar