5.6.09

Kardemummakaka


100 g smör eller margarin (rumsvarmt)
3 dl socker
1 ägg
1 msk grovt stött kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
3 msk pärlsocker

1.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ägg och kardemumma.

2.
Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt blandningen växelvis med mjölken så att smeten blir väl blandad.

3.
Smör och bröa en rund 2-liters kakform med löstagbar kant. Häll smeten i formen och strö över pärlsocker.

4.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Gör ett stickprov, kakan ska vara genomgräddad. Låt svalna på galler.

Servera med jordgubbar och vispgrädde eller vaniljvisp. Eller alltihop!

Inga kommentarer: