4 pers.
600 g lax i fyra bitar
saften från 1 lime
2 msk japansk soja
1 knippa sparris
1 morot
1 gul lök
1/2 pkt sockerärtor
1/2 gurka
olja till stekning
salt, peppar
1/2 knippa dill
1 dl sesamfrön
Sås:
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1.
Marinera laxen i limesaft och soja.
2.
Ansa sparris, morot, lök och ärter och skär dem i mindre bitar. Skala gurkan och dela den på mitten. Ta bort kärnhuset och skär gurkan i mindre bitar.
3.
Hetta upp olja i en stekpanna och sek grönsakerna mjuka. De ska dock ha en liten kärna. Krydda med salt och peppar och blanda ner finhackad dill. Håll grönsakerna varma.
4.
Ta upp laxen från marinaden och lägg ner laxen i sesamfröna. Panera så att laxen täcks av frön.
5.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen på medelvärme. Stek runtom knappt en minut på varje sida. Servera med grönsakerna.
Vill man ha sås till kan man blanda ihop creme fraiche och lite sambal oelek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar