17.4.09

Brownies


(bildkälla arla.se)



ca 30 bitar


4 ägg
4 dl strösocker
200 g smör
200 g mörk blockchoklad
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g hackade hasselnötter


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnslångpanna med bakplåtspapper.


2.

Vispa ägg och socker länge tills det är vitt och pösigt.


3.

Smält smöret. Dra kastrullen från värmen, bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.


4.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned det tillsammans med hälften med hälften av de hackade nötterna i äggvispet. Tillsätt smör- och chokladblandningen.


5.

Häll smeten i långpannan och strö resten av nötterna ovanpå.


6.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska stanna men inte vara torr inuti. 


7.

Skär kakan i rutor.



Inga kommentarer: