200 g mandel, valnötter och hasselnötter
200 g smör eller margarin
2 1/2 dl socker
4 ägg
Garnering:
valnötter, hasselnötter, mandel, florsocker
1.
Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en rund bakform.
2.
Finhacka mandeln och nötterna i en matberedare. Har du ingen matberedare kan du finhacka hälften och mala hälften.
3.
Rör matfettet och 2 dl av sockret vitt och pösigt.
4.
Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna, en i taget, i matfettsblandningen.
5.
Vispa äggvitorna tillsammans med det sparade sockret till ett fast vitt skum, använd en absolut fettfri visp.
6.
Vänd ner nöt- och mandelblandningen i matfettsblandningen. Vänd sist ner äggviteskummet mycket varsamt. Rör försiktigt smeten slät.
7.
Bre ut smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan kallna.
8.
Lossa den kalla kakan och lägg upp den på ett serveringsfat. Garnera med nötter och mandel och sikta över florsocker.
9.
Servera kakan med en klick lättvispad grädde och frukt- och bärsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar