4 pers
600 g fläskfilé
3 st kryddstarka korvar
1 röd paprika
1 ättiksgurka
salt, peppar
1 msk vetemjöl
3-4 dl grädde
20-25 syltlökar
20-25 svarta oliver
1.
Putsa fläskfilén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Tärna gurkan.
2.
Bryn köttet gyllene runtom. Lägg över det i en tjockbottnad gryta. Krydda med salt och peppar. Bryn korven och lägg över den i grytan.
3.
Strö över mjölet och rör om. Späd med grädden och låt allt koka upp.
4.
Tillsätt paprika, ättiksgurk, syltlök och oliver. Låt allt puttra på svag värme ca 10 minuter. Späd ev med mera grädde. Smaka av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar