31.3.09

Laxlasagne

Tilltalade hela familjen. Mild, god och ovanligt krämig lasagne. Lite snålt med laxen enligt originalreceptet. Skulle lätt kunna dubbla mängden lax för att få mer laxsmak. Hoppa inte över muskotnöten, den gav god smak!

150 g färsk spenat
150 g keso
1/2 tsk malen muskotnöt
2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl riven mager lagrad ost
200 g lasagneplattor
80 g färskrökt lax

1.
Hacka spenaten lätt och blanda den med keso. Smaka av med muskotnöt.

2.
Vispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull, sjud under vispning ca 3 minuter. Vänd ner 1 dl av osten.

3.
Varva spenatkeso med lasagneplattor, laxskivor och sås i en smord ugnsform. Avsluta med sås och ost. Tillaga i ugn ca 20 mínuter. Servera med sallad.

Inga kommentarer: