Supersmarriga vaniljbullar. Jag väljer själv hellre en sån här än en kanelbulle. Och snåla inte på smöret i fyllningen!
100 g margarin
4 dl mjölk
25 g jäst för söta degar
1/2 tsk salt
3/4 dl strösocker
10-11 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
ägg till pensling
1.
Smält margarinet i en kastrull, häll på mjölken. Värm till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, rör ut med lite av degvätskan innan resten tillsätts.
2.
Tillsätt salt, socker, arbeta in vetemjölet lite efter hand till en ganska lös med smidig deg. Låt jäsa övertäckt på dragfritt ställe i ca 40 minuter.
3.
Blanda samman fyllningen. Ta upp degen, arbeta samman den lätt. Kavla ut till en avlång platta. Bred på fyllningen och rulla ihop.
4.
Skär rullen i bitar och lägg i bakformar. Jäs dem övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt tryck. Pensla med uppvispat ägg, grädda i 250 grader ca 5-7 minuter. Sikta ev. över florsocker eller vaniljsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar