8.2.09

Marias currykyckling

Lättlagat, men tar lite tid. Perfekt att laga på helgen, när man har lite mer tid på sig att förbereda maten. Barnvänligt. Om barnen inte gillar curry kan man ta lite av såsen och krydda med dill eller persilja istället för curry.

1 färsk kyckling
salt, hela pepparkorn (vit eller svart)
morötter
gul lök
lagerblad

Bechamelsås:
3 msk mjöl
3 msk smör
6 dl mjölk

Tvätta och torka kycklingen. Salta. Koka upp vattnet och lägg ner kycklingen. Använd en rejäl gryta så att kycklingen får plats). Lägg ner en näve hela pepparkorn, några lagerblad, morötterna skurna i lagom stora bitar och två gula lökar skurna i klyftor. Salta vattnet.

Låt koka ca 1 timme. När låret lossnar från kycklingen är det klart.

Ta upp kycklingen och låt den ligga och svalna medan du gör en bechamelsås på mjöl, mjölk och smör. Sila ner buljongen från kyckligkoket. Salta, peppra och krydda med curry.

Dela kycklingen i lagom stora bitar. Servera med ris och servera de kokta morötterna som tillbehör.

Inga kommentarer: