4 port.
4 kycklingfiléer
1/2 msk soja
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk olja
Curryris:
1 gul lök
2 msk smör
1 - 1 1/2 tsk curry
2 dl långkornigt ris
4-6 dl grönsaksbuljong
ev. salt
Skär kycklingfiléerna längs med i strimlor och trä dem på träspett.
Blanda soja, svartpeppar och olja och pensla blandningen på kycklingköttet. Låt ligga medan riset tillagas.
Skala och hacka löken.
Smält matfettet i en gryta.
Tillsätt lök, curry och ris (välj ris som blir färdigt på 20 minuter). Fräs försiktigt så att curryn inte blir bränd. Späd med buljong (mängd vätska enligt anvisningar på risförpackningen). Låt koka upp och sjud riset under tättslutande lock.
Grilla kycklingspetten ca 10 minuter. Färgen bör bli kraftig för att det ska bli den rätta grillsmaken.
Grillas på utegrill eller i ugn på grillvärme. Gott vilket som.
4 kycklingfiléer
1/2 msk soja
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk olja
Curryris:
1 gul lök
2 msk smör
1 - 1 1/2 tsk curry
2 dl långkornigt ris
4-6 dl grönsaksbuljong
ev. salt
Skär kycklingfiléerna längs med i strimlor och trä dem på träspett.
Blanda soja, svartpeppar och olja och pensla blandningen på kycklingköttet. Låt ligga medan riset tillagas.
Skala och hacka löken.
Smält matfettet i en gryta.
Tillsätt lök, curry och ris (välj ris som blir färdigt på 20 minuter). Fräs försiktigt så att curryn inte blir bränd. Späd med buljong (mängd vätska enligt anvisningar på risförpackningen). Låt koka upp och sjud riset under tättslutande lock.
Grilla kycklingspetten ca 10 minuter. Färgen bör bli kraftig för att det ska bli den rätta grillsmaken.
Grillas på utegrill eller i ugn på grillvärme. Gott vilket som.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar