16.2.09

Provensalsk köttfärssås




Mmmm... Fetaosten är pricken över i:et!

Pasta
2 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
smör
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk krossade tomater a 400 g
1 pkt djupfrysta örtkryddor provencale, ca 35 g
100 g fetaost

Skala och hacka vitlöken. Bryn köttfärsen i en stor stekpanna och rör så att den smular sig. Krydda med salt och peppar. Rör i vitlöken. Smula ner buljongtärningen och de frysta kryddorna. Häll i tomaterna. Lås såsen koka i några minuter.

Grovhacka osten och rör ner den i såsen eller servera den separat bredvid.

Servera såsen till pastan.

Alternativ: hacka över färsk basilika vid serveringen och bjud svarta oliver till.


1 kommentar:

Fia sa...

Hejsan!
Vilken trevlig blogg, den ska jag besöka ofta! Har redan hunnit baka dina goa bullar och vår lördagsmiddag bestod av den goda köttfärsåsen, som var SUPER! Tack för lite inspiration i matlagningen!
Hälsningar Fia.