16.2.09
Provensalsk köttfärssås
Mmmm... Fetaosten är pricken över i:et!
Pasta
2 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
smör
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk krossade tomater a 400 g
1 pkt djupfrysta örtkryddor provencale, ca 35 g
100 g fetaost
Skala och hacka vitlöken. Bryn köttfärsen i en stor stekpanna och rör så att den smular sig. Krydda med salt och peppar. Rör i vitlöken. Smula ner buljongtärningen och de frysta kryddorna. Häll i tomaterna. Lås såsen koka i några minuter.
Grovhacka osten och rör ner den i såsen eller servera den separat bredvid.
Servera såsen till pastan.
Alternativ: hacka över färsk basilika vid serveringen och bjud svarta oliver till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Hejsan!
Vilken trevlig blogg, den ska jag besöka ofta! Har redan hunnit baka dina goa bullar och vår lördagsmiddag bestod av den goda köttfärsåsen, som var SUPER! Tack för lite inspiration i matlagningen!
Hälsningar Fia.
Skicka en kommentar