1 stor aubergine
1 stor gul lök, hackad
3 msk olivolja plus mer för att pensla på toppen
1/2 tsk salt
peppar efter smak
babyspenat
smulad fetaost
riven mozarella
riven parmesanost
1 ägg
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 220 grader. Klä en plåt med bakpapper och ställ åt sidan.
2.
Skär auberginen i 1,5 cm tjocka skivor. Använd en kakform eller kniv för att skära ett runt hål i auberginskivorna, och lämna en liten kant.
3.
Värm olivoljan på medelhög värme, tillsätt auberginen och löken och fräs i ca 10-12 minuter tills de är mjuka och genomkokta. Tillsätt salt, peppar och spenat och fortsätt att fräsa i ytterligare 3-4 minuter, tills spenaten helt har vissnat. Ta bort från värmen och låt svalna i ca 10 min.
4.
Tillsätt blandningen i en skål, tillsätt sedan feta, mozzarella och parmesan och blanda ihop. Tillsätt ägget och blanda ihop.
5.
Fyll auberginen på plåten och se till att fylla dem helt.
6.
Pensla kanterna med mer olivolja, tillaga i ugnen 25-27 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar