26.12.24

Brysselkålsallad med dadlar, ädelost och valnötter

 
(receptkälla)




Perfekt tillbehör till julbordet. 



1 kg brysselkål
5 färska dalar, strimlade
75 g mögelost
50 g valnötter

Dressing
1 schalottenlök, finhackad
2 msk sherryvinägr (eller äppelcidervinäger)
1 msk rapsolja
1 tsk honung
salt, svartpeppar


Gör så här:

1. 

Skär brysselkålen i kvartar. Lägg ner dem i kokade saltat vatten i en minut, ta sen upp dem och låt kallna snabbt så de inte blir för mjuka utan fortfarande är lite krispiga.

2.

Hacka valnötter fint och rör samman med vinäger, rapsolja och honung. Smaka av dressingen med salt och peppar och sväng sedan med brysselkålen.

3.

Lägg upp på ett stort fat och toppa med strimlade dadlar, ost bruten i grova bitar och grovhackaade valnötter.


Inga kommentarer: