6.10.24

Tomat- och basilikapasta

 




Pasta
Vitlök, 4 klyftor
1/2 gul lök
300 g körsbärstomater
1 tsk torkade örter (jag valde oregano)
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk chiliflakes (jag tog lite mindre)
1 tsk tomatpuré
100 g philadelphiaost
1 mozzarellakula
färsk basilika




Gör så här:


1.

Koka pastan enligt anvisningar.


2.

Fräs hackad lök och vitlök i lite olja och smör tills det blir gyllene.


3.

Dela körsbärstomater i halvor och tillsätt det till löken. Stek ett par minuter tills tomaterna mjuknar.


4.

Tillsätt tomatpuré och en dl pastavatten i pannan och låt koka några minuter.


5.

Plocka upp tomatskal ur pannan (eller låt dem ligga kvar).

6.

Tilsätt philadelphiaosten. Blanda väl. 


7.

Tillsätt några deciliter pastavatten och den färdigkokta pastan till pannan. Rör om. 


8.

Blanda ner mozzarella i bitar och hackad färsk basilika.


NJUT!


Inga kommentarer: