1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk olja
6 potatisar
8 dl vatten
4 dl passerade tomater
2 dl vispgrädde (jag väljer matlagningsgrädde)
2 tärningar fiskbuljong
400 g fiskfilé, t ex torskfilé
2 strimlade paprikor
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
2 msk hackad dill
Gör så här:
1.
Fräs lök och vitlök lätt i olja i en gryta. Skala och skiva potatisen (jag skar i tärningar).
2.
Lägg potatisen i grytan, häll i vatten, tomater, grädde och buljongtärningar. Sjud i 10 min. (Jag lät det sjuda längre, tills potatisen var klar).
3.
Skär fisken i småbitar och lägg den och paprikan i soppan. Krydda. Sjud i ca 3 min. Garnera med dill.
Servera med bröd.
Jag hade ingen dill hemma och jag avänder alltid matlagningsgrädde som ersättning för vispgrädde i matlagning. Hade inte heller nån paprika, men slängde i lite frysta sojabönor på slutet. Hade dessutom en lite för liten gryta, så jag tog lite mindre vatten, ca 6 dl. 8 dl hade nog gett en lite för tunn soppa.
Lyxade till det och serverade soppan med lite färska räkor i samband med servering.
Supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar