13.10.24

Pasta Amatriciana

 




400 g buccatini eller spagetti
200 g griskind eller pancetta (eller bacon)
2 burkar hela konserverade tomater (a 400 g)
1 dl torrt vitt vin
75 g pecorinoost
chiliflakes
salt, svartpeppar


Gör så här:

1.

Koka upp en stor kastrull med vatten.

2.

Skär griskinden i små tärningar. Stek tärningarna i en stekpanna tills de är knapriga. Lyft upp köttet och lägg åt sidan, låt fettet vara kvar i pannan.

3.

Häll vinet i pannan och låt koka någon minut. Tillsätt tomaerna och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar. 

4.

Koka pastan 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Spara 1-2 dl av pastavattnet innan ud häller av pastan. 

5.

Blanda ner den avhällda pastan i tomatsåsen. Tillsätt pastavattnet och lite olivolja. Rör om och låt koka ihop någon minut. Rör ner griskinden i såsen.

6.

Lätt upp på tallrikar och toppa med nyriven pecorino och nymalen svartpeppar. 



Inga kommentarer: