400 g buccatini eller spagetti
200 g griskind eller pancetta (eller bacon)
2 burkar hela konserverade tomater (a 400 g)
1 dl torrt vitt vin
75 g pecorinoost
chiliflakes
salt, svartpeppar
Gör så här:
1.
Koka upp en stor kastrull med vatten.
2.
Skär griskinden i små tärningar. Stek tärningarna i en stekpanna tills de är knapriga. Lyft upp köttet och lägg åt sidan, låt fettet vara kvar i pannan.
3.
Häll vinet i pannan och låt koka någon minut. Tillsätt tomaerna och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
4.
Koka pastan 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Spara 1-2 dl av pastavattnet innan ud häller av pastan.
5.
Blanda ner den avhällda pastan i tomatsåsen. Tillsätt pastavattnet och lite olivolja. Rör om och låt koka ihop någon minut. Rör ner griskinden i såsen.
6.
Lätt upp på tallrikar och toppa med nyriven pecorino och nymalen svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar