8.2.24

Lasagne med kronärtskocka

 




4 port


1/2 pkt lasagneplattor
1 burk kronärtskockhjärtan på burk
1 gul lök
3-4 klyftor vitlök
2-3 msk tomatpuré
2 msk vitvinäger
1 tsk socker
2 dl vatten
3-4 dl grädde
torkad timjan och oregano, ca 2 tsk vardera
salt, peppar

Färsk eller fryst basilika och/eller bladpersilja
1-2 dl riven ost
lite finriven parmesan eller annan smakrik ost
3 msk ricotta, färskost eller creme fraiche


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader.

Finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i olivolja. Dela kronärtskockorna i lite mindre bitar och ha i. Ha i tomatpuré och stek en stund till med oregano och timjan.


2.

I med vinäger och vatten och koka ihop ca 10 minuter. Ha sen i grädde, salt, peppar, socker och koka ihop under lock på medellåg värme. Smaka av!


3.

Avsluta med lite finriven parmesan och örter.
'

4.

Varva lasagneplattor med såsen och lite ost. På översta lagret lägg en blandning av ricotta och en skvätt vatten för att kräma till den. Mer riven ost och in i ugnen ca 30-40 minu eller tills lasagneplattorna är helt mjuka.



Riktigt gott! Lite käckt och udda att göra lasagne i brödform, men nu har jag testat det och nästa gång gör jag nog i vanlig platt form. Det var meckigt att skära upp bitar. Men suupergott!






Inga kommentarer: