10.6.23

Elsas kaneldoftande auberginegryta

 



1/2 gul lök
1/2 tsk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
6 tomater
3 dl stora vita bönor
1 msk smör
1 kanelstång
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk malen kanel
1 krm spiskummin
1 krm chiliflakes
1/2 lime
1 tsk balsamico
1/2 tsk flytande honung
150 g fetaost
1 knippe koriander
olivolja
flingsalt


Gör så här:

1.

Finhacka ingefära, vitlök och gul lök och fräs i lite olivaolja och smör. Addera kanel, kanelstång, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes, några rejäla nypor flingsalt och fräs i några minuter. 

2.

Tärna aubergine och tomater och rör ner i den kryddiga löken. Låt fräsa samman i några minuter. Addera honung, balsamico och lime, täck med vatten och puttra på låg värme under lock i 20 minuter. Rör då och då. 

3.

Vänd ner bönorna och smaka av. Addera mer flingsalt om det behövs. Stäng av plattan och låt grytan vila några minuter. Stjälp över i en skål, toppa med fetastost, koriander och ringla över olivolja. Sprinkla på chiliflakes och flingsalt. 






Jag serverade med sallad och bröd och åt med god aptit i kvällssolen. 



Inga kommentarer: