29.4.23

Grillad fläskytterfilé med dragon

 


600 g fläskytterfilé
3 + 1 msk hackad, färsk dragon
1 dl rapsolja
1 citron
salt, peppar


Gör så här:

1.

Ansa ev fett från fläskytterfilén. Hacka dragonen och blanda 3 msk a den med rapsolja och rivet skal från en citron samt saften från en halv citron.

Spara 1 msk hackad dragon som strösslas över köttet i slutet av grillningen.


2.

Blanda fläskytterfilén med dragonoljan samt salt och peppar och låt ligga svalt under dagen. Gucka gärna runt det någon gång. 

Ta fram köttet en timme innan det ska tillagas.


3.

Lägg köttet på grillen och stick i en termometer i tjockaste delen av fläskytterfilén. Pensla/skeda på dragonoljan under tiden du grillar. Pressa också över saften från den andra halvan av citronen. Strössla över sista dragonen över köttet i slutet av grillningen.


4.

Grilla köttet till en innertemperatur på 62 grader. Wrappa köttet i aluminiumfolie och låt det vila i 10 minuter. Skär upp i ca 8 mm tjocka skivor.



Inga kommentarer: