7 st bullar fick jag ut av den här satsen
50 g smör
1,25 dl mjölk
0,5 dl ljus sirap
ca 4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,5 - 1 påse saffran (1 påse = 0,5 g)
Garnering pärlsocker/mandelspån
Gör så här:
1.
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
2.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och sirap.
3.
Blanda ned mjölkblandningen i mjölblandningen.
4.
Arbeta ihop till en lätt kleig deg med slev.
5.
Häll ut degen på ordentligt mjölat bord.
6.
Forma degen till en längd och dela i lika stora bitar.
7.
Rulla till bollar eller forma till traditionell lussebulle.
8.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, platta till litegrann.
9.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och/eller mandelspån
10.
Grädda i ugnen 225 grader ca 8-10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar