23.10.22

Vaniljhjärta i långpanna

 



I originalreceptet kallas det vaniljhjärta i långpanna, men jag skulle nästan kalla det cheesecake i långpanna. Har bara bakat det en gång och kanske jag gjorde nåt fel, men den smakade definitivt mer cheesecake än vaniljhjärta. Vaniljhjärta är gott och cheesecake är gott, så det var inget oätligt misstag, om det nu var nåt misstag jag gjorde med receptet. Det blev supergott!

Men jag måste utfärda en varning. Det är en bomb! Kolla så mycket smör och socker! Kanske inget man borde äta jätteofta. Men perfekt till kalas eller perfekt att fylla frysen med. 


30 st

Deg:

500 g smör
10 dl vetemjöl 
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning:


2 dl kesella
5 dl creme fraiche
4 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker



Gör så här:

1.

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna på ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.


2.

Blanda alla torra ingredienser till mördegen och blanda ihop det med smöret. Enklast är i matberedare, men det är mycket deg så med fördel kan du dela receptet på två och göra två omgångar. 


3.

Tryck ut hälften av degen i långpannan 


4.

Vispa samman kesella, creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker och bred ut över hela kakan. 


5.

Smula över resten av mördegen över hela fyllningen.


6.

Baka i nedre delen av ugnen i ca 30 min.


7.

Låt svalna och skär sedan upp i rutor.




Inga kommentarer: