Gräddfilen kan man skippa, men sweet chilisåsen var "grädden på moset". Jag slängde i lite sojabönor i samband med servering för jag gillar att tugga på nåt. Nästa gång kommer jag nog spara lite rotfruktsbitar och inte mixa allt.
4 port.
200 g palsternackor
500 g mjöliga potatisar
1 gul lök
1 msk smör
10 dl grönsaksbuljong
2 dl matläagningsgrädde
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Tillbehör:
Gräddfil
sweet chilisås
hackad persilja
Gör så här:
1.
Skala och tärna palsternacka, potatis och lök. Stek löken glansig i smör i en kastrull. Häll i rotfruktsbitarna att fräsa med utan att ta färg.
2.
Häll i grönsaksbuljongen och sjuda ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Mixa till puré.
3.
Tillsätt grädden och koka upp. Salta och peppra.
4.
Servera soppan med gräddfil, sweetchilisås, hackad persilja och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar